Egészséges nassolás? Nem lehetetlen!
Nassolni mindenki szokott, mert nassolni jó. Ráadásul nem is lenne elvetendő dolog, ha ezek a csipegetések, apró falatok …
Miért tesz beteggé és túlsúlyossá a dehidratáltság?

Miért tesz beteggé és túlsúlyossá a dehidratáltság?

Emésztési zavarok, bőr problémák, vese problémák, fejfájás, fáradtság.  Csak néhány azok közül a problémák közül, amit a kevés folyadékfogyasztás okozhat neked. Akármennyire is nem veszed komolyan, a vízre éppolyan mértékben szükséged van, mint arra hogy levegőt vegyél. Ez nem vicc!

Ha esetleg nem vagy a „reggelek embere” két pohár víz után biztosan felébredsz majd. Ez visszahozza a vérnyomásodat a normális szintre. Mindenképpen egészségesebb így, mintha meginnád a reggeli kávédat éhgyomorra.

Továbbá ne gondold, hogy a cukrozott löttyök (gyümölcslé, ice tea, kóla) jobban hidratálna, mint a víz. Pont az ellenkezőjét váltja ki! A cukor és só miatt a tested pont hogy elpocsékol egy csomó értékes vizet arra, hogy kipucolja ezt a sok szemetet a „rendszerből”. Ha szereted a kávét, akkor figyelj oda arra, hogy igyál minden egyes csésze kávé után egy pohár vizet.

És még egy bónusz. A víz felgyorsítja az anyagcseréd, és eltelít. Kevesebbet fogsz enni, ha elegendő folyadékot fogyasztasz. Ez egy biztonságos és egészséges módszer arra, hogy leadj néhány kilót.

De lássuk, milyen betegségeket okoz a kevés folyadékfogyasztás:

Fáradtság:

A víz a leg éltetőbb energia a testedben. Víz hiányában az enzim folyamatok lelassulnak, ami fáradtsághoz és kimerültséghez vezet.

Magas vérnyomás:

A vér normális esetben 92% víztartalommal rendelkezik.  Amikor a tested dehidratált, csökken a víztartalma ezért besűrűsödik, ami lassítja vér áramlását és ez megemeli a vérnyomást.

Bőrbetegségek

A dehidratáció károsítja a toxinok kiválasztódását a bőrön keresztül, ami védtelenebbé teszi mindenféle bőrbetegséggel szemben, mint például a bőrgyulladás, pikkelysömör, vagy korai ráncosodás és pigmentáció.

Magas koleszterin

Ha a test dehidratált sokkal több koleszterint termel, hogy megvédje a sejteket a kiszáradástól.

Emésztési problémák

A víz és az alkáli ásványi anyagok hiánya, mint a kalcium és magnézium számos emésztési betegséghez vezethet. Mint például fekély, gyomorhurut, vagy savas reflux.

További betegségek:

Hólyag és vese problémák

Egy vízhiányos testben a toxinok felhalmozódása és a savas salakanyagok olyan környezetet teremtenek, ahol a baktériumok növekedhetnek. Így a hólyagban és a vesékben megnő a fertőzés- és gyulladásveszély továbbá növekedhet a fájdalom.

Székrekedés

Ha kevés a folyadék a vastagbél az elsődleges terület, ahonnan a tested elsőként elvonja a vizet azért, hogy ellásson más kritikus funkciót. Megfelelő mennyiségű víz nélkül a salakanyag sokkal lassabban, vagy egyáltalán nem halad át a vastagbélen, ami székrekedést eredményez.

Ízületi fájdalom vagy merevség

Minden ízületnek van egy porc része, ami leginkább vízből tevődik össze.  Vízhiány esetén ez a porc rész meggyengül és az ízület regenerálódása lassabb lesz, aminek a következménye fájdalom és diszkomfort érzet.

Súlygyarapodás

A dehidratáció miatt a toxinok nem tudnak távozni a szervezetből, ezért ezek a zsírsejtekben raktározódnak el. Továbbá a tested nem veszi észre ezt a zsírmennyiséget, anélkül hogy kellően hidratált lenne és eltávolítsa ezeket a méreganyagokat.

Korai öregedés

Krónikus szárazság esetén a tested organizmusai , beleértve a legnagyobb organizmust, a bőrödet is, elkezd ráncosodni és megnyúlni idő előtt.

forrás: http://www.thinkinghumanity.com