A család is erőforrás!
A család is erőforrás! Mit nyújthat számunkra a család? Áldás vagy inkább átok? Van-e …
Ha már nem bírod a hajtást!

Ha már nem bírod a hajtást!

A gyógynövényeket sokan semmibe veszik, azzal a kifogással, hogy nem bizonyított a hatékonyságuk. Az orbáncfűvet viszont számos pszichológus úgy értékeli, hogy nagy segítséget nyújt az ideges, stresszes időszakban.

Hogyan hat?

Enyhe- és közepesen súlyos depresszió, illetve szorongás esetén kedvezően befolyásolja a hangulatváltozásokat, a levertségérzetet, növeli a koncentrálóképességet. Hatásos depresszió következtében fellépő szervi panaszoknál: fejfájás, szívritmuszavarok, nehézlégzés. Kimerültség okozta depressziós állapotokban és menstruációt megelőző, illetve a klimaxhoz kapcsolódó depresszió esetén is – amely főleg idegességben és félelemérzetben jelentkezik.

Alkalmazás

Ne felejtsük el, hogy a gyógynövényeknek – ugyanúgy, mint a gyógyszereknek – van mellék-, illetve kölcsönhatásuk, ezért a gyógynövénykészítmények szedéséről mindig kérjük ki orvosunk vagy gyógyszerészünk véleményét! Ha hat hét után sem reagál a szervezetünk a k*rára, új gyógymódot kell választani!

+1 tipp

Mivel tea formájában – az eltérő vízhőmérséklet és áztatási idő miatt – nem garantálható az egységes adagolás, az orbáncfű kapható olyan kivonat formájában is, amelyben pontosan meghatározott a hatóanyag-tartalom. javasolt napi adag: 600-900 mg.

forrás: hotdog.hu