A stria kezelhető, nem kell szégyenkezned miatta!
A stria kezelhető, nem kell szégyenkezned miatta! A stria, azaz közismertebb nevén a terhességi csík megelőzhető, kezelhető …
Hizlal a dió és mogyoró, vagy sem?

Hizlal a dió és mogyoró, vagy sem?

Bizonyára a füledben is ott cseng a mondat, hogy a dió és a mogyoró nem a fogyókúrázók étele, messzire el kell kerülnie annak, aki súlyfelesleggel küzd. Most érdekes dolgok derültek ki az olajos magvakról.

A diófélékban valóban sok a zsiradék, de ezek túlnyomó része egészséges fajta. A pörkölt földimogyoróban például háromszor-négyszer annyi szívbarát egyszeresen telítetlen zsírsav található, mint telített.

A legújabb kutatások eredményei ráadásul azt mutatják, hogy az egészséges étrend részeként az olajos magvak akár még elő is segíthetik a fogyást.

A diófélékből egy kis mennyiséget is elég elrágcsálni ahhoz, hogy jóllakjunk, energiatartalmuk pedig, a szakértők szerint, valószínűleg a bennük található fehérjék megemésztésére fordítódik. Sőt, angol kutatók azt is kimutatták, hogy a fehérjedús élelmiszerek egy olyan hormon termelődését serkentik, amely bizonyítottan csökkenti az ember éhségérzetét.

Mivel a diófélékben sok az egészséges zsírsav, egész nyugodtan csillapíthatjuk velük éhségünket, hiszen nem emelik a koleszterin és más vérzsírok szintjét. Ráadásul kiváló élelmirost-források is, és temérdek tápanyag van bennük, többek között például E-vitamin, magnézium, folsav és réz. Nem véletlen, hogy azon nők körében, akik hetente majdnem minden nap megesznek egy kevés (körülbelül 30g) olajos magvat, 35 százalékkal ritkábban fordul elő szívroham, mint azoknál, akik nem fogyasztanak ilyen táplálékokat – legalábbis ez derült ki harvardi kutatók több mint 80 ezer ápolónő bevonásával végzett vizsgálataiból. Aki szereti a földimogyorókrémet, nyugodtan egye, sőt egyes vizsgálatok szerint ajánlott is a fogyasztása. Ha a hét öt napján megkenünk vele egy-egy korpás kenyeret, és elmajszoljuk, a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát mintegy 21 százalékkal csökkenthetjük.

forrás: www.hotdog.hu