A szeretet közelebb van hozzád mint gondolnád!
A szeretet közelebb van hozzád mint gondolnád! A magány sok embernél kopogtat mostanság és szép számmal …
PÁNIKBETEGSÉG

PÁNIKBETEGSÉG

A pánikbetegség kialakulásának okai a tudomány mai állása szerint egyelőre ismeretlenek. Felmerült ugyan a genetikai hajlam és bizonyos idegingerület-átvivő anyagok optimálistól eltérő szintje, de hivatalos állásfoglalás a pánikbetegség keletkezésével kapcsolatban eddig még nem született.

Az viszont biztos, hogy pánikbetegség lehet a háttérben, ha szervi problémák nélkül (melyre bizonyosságot a különböző szakrendelői vizsgálatok jelenthetnek), a következő tünetek jelentkeznek:

- kontrollvesztéstől, megőrüléstől való félelem

- menekülési kényszer

- szapora szívverés

- szédülés

- látászavar

- halálfélelem

- hasi, mellkasi fájdalom

- izzadás

- reszketés, hidegrázás

- légszomj, fulladásérzés

- gombócérzés a torokban, nyelési nehézségek

- anyagcserezavar /hasmenés, székrekedés/

Ebben az esetben ezek a pánikbetegség tünetei.

A pánikbetegség tehát "leutánoz" mindenféle betegséget, melyek ugyan nem valóságosak, viszont a tünetek olyan élethűen támadják a beteget, hogy a rosszullétektől valóságos pokollá válik az élete. A pánikbetegség teljesen átveszi az uralmat felette. Amikor tehát csak a szenvedés van jelen, de szervi eredetű probléma nincs, az orvosi diagnózis:

PÁNIKBETEGSÉG

Természetesen a vizsgálatok eredményei a pánikbetegség ellen nem sokat nyomnak a latba.  Hoznak egy kis nyugalmat ugyan, de kis idő elteltével jön a következő rohamtól való félelem és a kör bezárul. A pánikbetegség legyőzéséhez, azért pár negatív leletnél többre van szükség.

De hidd el! Mint mindenkiben, úgy benned is ott van az az erő, ami képessé tesz arra, hogy búcsút ints a pánikbetegségnek.

forrás: http://www.panikbetegseg.eu/